Internationella Fyrhelgen på HÖNÖ KLÅVA av SA6BGR/Pelle Aug 18 2019, 14:53 Kommentarer: 1 

E de engelska flottan som siktas .....

Det blåser och regnar på Hönö

Kajsa Warg metoden

De tappras gäng
Ett vresigt västerhav med kulingbyar och regn mötte oss på lördagsmorgon när vi antog utmaningen att genomföra vårt projekt med att aktivera Hönö KLÅVA fyren SE0075 med signalen SK6AW/LT.
Vid åttatiden igår morse insåg vi att vi var tvungna att finna en kompromisslösning för vår aktivitet pga dåliga väderförhållanden så fast beslutna att köra radio beslutade vi att istället för att blåsa bort på berghällen skulle det köras radio från våra bilar men med antennerna monterade på HÖNÖ KLÅVAS berghäll och med fyren inom armlängds avstånd.
Sagt och gjort, 1x40m dipol + 1 multibandstråd + 1 vertikal sattes upp med vinden vinande i våra öron och regnet piskande i våra väderbitna ansikten :).
Nu gällde Kajsa Varg metoden som IQD brukar säga dvs vi tager vad vi har och gör det bästa av det.
Omständigheterna kunde som sagt varit en aning bättre men vädret kan vi inte råda över, ej heller konditionerna. Att köra QRP är ju i sig även en utmaning men jag vill tro att vi samtliga fyra AW-medlemmar var ändå nöjda med att ha genomfört det vi förutsatt oss och de antal QSO som vi körde har väl även varit fler vid andra tillfällen men som sagt kanske bättre tur nästa gång.

73deSM6IQD/Rolf, SM6JWR/Klas, SA6CBY/Nils, SA6BGR/Pelle